Teknik

2024-08-09
Mest spelade låtarna på Spotify

Mest spelade låtarna på Spotify

Spotify är världens största musik-streamingtjänst, och erbjuder miljontals låtar från artister över hela världen. Plattformen har revolutionerat hur vi lyssnar på musik genom att ge användare enkel tillgång till en stor mängd musik, när och var som helst.

I den här artikeln kommer vi att presentera de tio mest spelade låtarna någonsin på Spotify och se vilka låtar som har blivit favoriter bland lyssnarna. Så för att ta reda på vilken låt som är den mest spelade låten på Spotify någonsin, läs vidare!

Mest spelade låtarna på Spotify

Nedanför ser de en omfattande lista på de top 10 mest spelade låtar på Spotify någonsin!

  1. Blinding Lights, The Weeknd – 4,21 miljarder streams
  2. Shape of You, Ed Sheeran – 3,87 miljarder streams
  3. Someone You Loved, Lewis Capaldi – 3,36 miljarder streams
  4. Sunflower, Post Malone feat. Swae Lee – 3,30 miljarder streams
  5. Starboy, The Weeknd feat. Daft Punk – 3,22 miljarder streams
  6. As It Was, Harry Styles – 3,20 miljarder streams
  7. One Dance, Drake featuring Wizkid and Kyla -3,13 miljarder streams
  8. Stay, The Kid Laroi and Justin Bieber – 3,05 miljarder streams
  9. Dance Monkey, Tones and I – 3,04 miljarder streams
  10. Believer, Imagine Dragons – 2,96 miljarder streams

 

10. ”Believer” – Imagine Dragons

”Believer,” släppt av Imagine Dragons den 1 februari 2017, är en låt som snabbt blev en global hit. Med sina kraftfulla trummor och starka budskap om att övervinna smärta och motgångar, har låten fått ett starkt grepp om lyssnarna världen över. Med imponerande 2,96 miljarder streams på Spotify har ”Believer” cementerat sin plats som en av de mest populära rocklåtarna på plattformen.

9. ”Dance Monkey” – Tones and I

Den australiensiska artisten Tones and I skapade magi med ”Dance Monkey,” som släpptes den 10 maj 2019. Med sin unika röst och oemotståndliga melodi har låten fångat uppmärksamhet globalt. Hittills har ”Dance Monkey” streamats över 3,04 miljarder gånger, vilket gör den till en av de mest lyssnade låtarna i Spotifys historia.

8. ”Stay” – The Kid Laroi and Justin Bieber

”Stay,” ett samarbete mellan den unga stjärnan The Kid Laroi och popikonen Justin Bieber, har tagit musikvärlden med storm sedan den släpptes den 9 juli 2021. Med sin medryckande rytm och härliga refräng har den snabbt blivit en favorit bland lyssnare. Låten har redan samlat på sig över 3,05 miljarder streams på Spotify, vilket visar på hur populär den är.

7. ”One Dance” – Drake featuring Wizkid and Kayla

Drakes ”One Dance,” featuring Wizkid och Kyla, är en låt som kombinerar afrobeat med pop, vilket gjorde den till en omedelbar succé när den släpptes den 5 april 2016. Låtens beat och melodi har gett den över 3,13 miljarder streams på Spotify.

6. ”As It Was” – Harry Styles

Harry Styles överraskade världen med sin hit ”As It Was,” som släpptes den 1 april 2022. Denna låt har snabbt blivit hans största hit någonsin. Med över 3,20 miljarder streams på Spotify, är ”As It Was” ett exempel på hur Styles har utvecklats som artist och fortsätter att påverka popmusiken.

5. ”Starboy” – The Weeknd feat. Daft Punk

”Starboy,” som var ett samarbete mellan The Weeknd och Daft Punk, har varit en hit på Spotifys topplistor sedan dess release den 21 september 2016. Låten har sedan dess nått över 3,22 miljarder streams, och ligger därmed på en femteplats i denna lista.

4. ”Sunflower” – Post Malone feat. Swae Lee

Den mjuka och melodiska ”Sunflower,” som släpptes den 18 oktober 2018, är ett samarbete mellan Post Malone och Swae Lee. Låten, som var en del av soundtracket till filmen ”Spider-Man: Into the Spider-Verse,” har blivit en stor favorit bland många med sin fängslande refräng. Med 3,30 miljarder streams är ”Sunflower” en av de mest spelade låtarna på Spotify någonsin.

3. ”Someone You Loved” – Lewis Capaldi

Lewis Capaldi slog igenom stort med låten ”Someone You Loved,” som släpptes den 8 november 2018. Låten handlar om förlust och saknad, och Capaldis känslofyllda röst har rört lyssnare världen över. Med 3,36 miljarder streams på Spotify, har ”Someone You Loved” blivit en sådan låt man lyssnar på när man genomgår svåra tider.

2. ”Shape of You” – Ed Sheeran

Ed Sheerans ”Shape of You,” släppt den 6 januari 2017, är en av de mest igenkännliga låtarna i modern pophistoria. Med sin dansvänliga rytm och smittsamma refräng, blev låten snabbt en global megahit. Med 3,87 miljarder streams på Spotify, har ”Shape of You” inte bara dominerat listor, utan även blivit en låt som många tänker på när de hör Ed Sheeran.

1. ”Blinding Lights” – The Weeknd

”Blinding Lights” av The Weeknd, släppt den 29 november 2019, är den mest spelade låten på Spotify någonsin. Med sitt retro-inspirerade synth-sound och fängslande melodi har låten tagit musikvärlden med storm. ”Blinding Lights” har streamats över 4,21 miljarder gånger, vilket gör den till världens mest spelade låt på Spotify.

Senaste inläggen

Hur många mål har Ronaldo gjort?

Cristiano Ronaldo är en av de mest kända fotbollsspelarna i världen, berömd för sin fantastiska förmåga att göra mål. Under sin karriär har han spelat för några av världens största klubbarna och representerat sitt land på den internationella scenen ett flertal gånger....

Hur många mål har Messi gjort?

Lionel Messi är en av fotbollens största stjärnor genom tiderna, känd för sina tekniska färdigheter, imponerande snabbhet och enastående förmåga att göra mål. Under sin karriär har han satt många rekord och fascinerat fans världen över med sin skicklighet på planen....

Bäst betalda fotbollsspelare – vilken fotbollsspelare tjänar mest?

Vilken fotbollsspelare tjänar mest i världen just nu? Svaret på den frågan är Cristiano Ronaldo, med en otrolig lön som ligger på omkring 45 miljoner kr i veckan. När man tänker på det känns det lite surrealistiskt, men det är sanningen. Nedanför har vi samlat ihop de...

Världens bästa fotbollsspelare genom tiderna – topp 10

Vem är världens bästa fotbollsspelare? När man talar om de bästa fotbollsspelarna genom tiderna, är det nästan oundvikligt att diskussionen snabbt blir känsloladdad. Fotboll är mer än bara en sport - det är en passion som förenar och även delar folk. Varje...

Anyfin recension

Anyfin är en tjänst som hjälper dig att sänka räntan på dina befintliga lån och krediter. Genom att erbjuda ett enkelt sätt att omförhandla dina skulder kan Anyfin hjälpa dig att minska dina månadskostnader och få bättre kontroll över din ekonomi. I den här...

Ponzibedrägeri – allt du behöver veta

Ponzibedrägerier är en typ av lurendrejeri som har funnits i över hundra år och fortfarande påverkar människor idag. Namnet kommer ifrån Charles Ponzi, som var en italiensk immigrant i USA som lurade många människor på deras pengar. Vad är ponzibedrägeri?...

Uppdatera Android

Att uppdatera din Android-enhet är viktigt för att den ska fungera så bra som möjligt. Uppdateringar innehåller ofta nya funktioner, förbättringar och lösningar på problem som kan göra din enhet snabbare och smidigare att använda. I den här guiden kommer vi att visa...

Om oss

På DUA delar vi passionen för kunskap och nyfikenhet. Vår redaktion består av skribenter med expertis inom många olika ämnen, från ekonomi till kultur. Vårt mål  är att erbjuda djupgående och informativa artiklar som väcker nyfikenhet och berikar sinnet.