Sport

2024-08-13
vilken fotbollsspelare tjänar mest

Bäst betalda fotbollsspelare – vilken fotbollsspelare tjänar mest?

Vilken fotbollsspelare tjänar mest i världen just nu? Svaret på den frågan är Cristiano Ronaldo, med en otrolig lön som ligger på omkring 45 miljoner kr i veckan. När man tänker på det känns det lite surrealistiskt, men det är sanningen.

Nedanför har vi samlat ihop de tio spelare som har högst löner i fotbollsvärlden. Denna lista kommer ge dig en tydlig bild av vilka som fotbollsspelare som tjänar mest, och hur mycket de faktiskt tjänar. Så om du är nyfiken och vill veta mer, läs vidare!

10. Kylian Mbappé (Real Madrid) – 4 miljoner kr

Kylian Mbappé, en av de mest talangfulla och omtalade spelarna i världen, är nu en del av Real Madrid. Trots sin unga ålder har han redan etablerat sig som en av de främsta spelarna i världen.

Med en veckolön på omkring 4 miljoner kr är han bland de bäst betalda spelarna i världen. Trots att han nu tjänar en imponerande stor lön, är det faktiskt en nedgång jämfört med vad han tjänade i sin tidigare klubb, Paris Saint-Germain (PSG).

9. Harry Kane (Bayern Munich) – 5 miljoner kr

Harry Kane, en av Englands främsta målskyttar, tog för ett år sedan steget till den tyska storklubben Bayern München och säkrade därmed en veckolön på cirka 5,3 miljoner kr . Denna lön placerar honom på plats nio bland de bäst betalda spelarna i världen.

Flytten till Bayern München blev ett nytt kapitel i hans karriär, där han fick en saftig löneökning gentemot hans förra klubb Tottenham Hotspur.

8. Kalidou Koulibaly (Al Hilal) – 6,7 miljoner kr

Kalidou Koulibaly har nyligen gjort en uppmärksammad övergång till Al Hilal i Saudiarabien, där han nu tjänar en imponerande veckolön på omkring 6,7 miljoner kr.

En av anledningarna till denna höga lön är de enorma ekonomiska resurser som finns tillgängliga i saudisk fotboll. På senare tid har många spelare sökt sig till Saudiarabien, lockade av de stora lönerna som erbjuds. Landet har aktivt investerat i att attrahera spelare från stora europeiska ligor, och Koulibalys flytt är ett exempel på denna trend.

7. N’Golo Kanté (Al-Ittihad) – 6,7 miljoner kr

N’Golo Kanté, som är känd för sin enorma arbetskapacitet och ödmjuka personlighet, har nyligen också gjort en flytt till Saudiarabien till laget Al-Ittihad. Precis som många andra toppspelare har han troligtvis lockats av de stora ekonomiska möjligheterna i landet och säkrat en veckolön på runt 6,7 miljoner kr.

Saudiarabien har på kort tid blivit en magnet för etablerade fotbollsspelare, tack vare de generösa löner som erbjuds. För Kanté, som tidigare spelade för Chelsea och var en central figur i deras framgångar, innebär flytten inte bara en ny utmaning utan också en de största lönerna i hans karriär.

6. Riyad Mahrez (Al-Ahli) – 7,7 miljoner kr

Riyad Mahrez, en av Afrikas mest framstående fotbollsspelare, har nyligen tagit steget till Al-Ahli i Saudiarabien, där han nu drar in en veckolön på cirka 7,7 miljoner kr. Saudiarabien har som sagt blivit ett nytt centrum för fotbollens stjärnor, tack vare de enorma ekonomiska resurser som landet investerar i sporten.

Återigen ser vi hur en spelare lockas av de höga lönerna som erbjuds, och Mahrez är inte heller den sista på denna lista som spelar i Saudiarabien.

5. Sadio Mané (Al Nassr) – 8,7 miljoner kr

Som vi redan nämnt, har Saudiarabien blivit ett attraktivt mål för många toppspelare och Sadio Mané är ytterligare en spelare som har tagit steget dit, till laget Al Nassr. Därmed har han säkrat en veckolön på runt 8,7 miljoner kr. Hans lön placerar honom på plats 5 i denna listan över de bäst betalda fotbollsspelarna i världen.

4. Lionel Messi (Inter Miami) – 10 miljoner kr

Lionel Messi, en av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna, har tagit ett oväntat steg i sin karriär genom att flytta till Inter Miami i Major League Soccer (MLS). Med en veckolön på omkring 10 miljoner kr är han nu den bäst betalda spelaren i världen om man räknar bort spelarna i Saudiarabien.

Hans lön reflekterar såklart hans extrema talang, men även det värde han tillför både på och utanför planen. Hans närvaro i MLS har skapat ett enormt intresse för ligan och sporten i USA.

3. Karim Benzema (Al-Ittihad) – 21,5 miljoner kr

Karim Benzema som tidigare spelade i Real Madrid är en av världens mest respekterade anfallare. Han har nyligen gjort övergången till Al-Ittihad i Saudiarabien och har numera en veckolön på hela 21,5 miljoner kr, vilket gör honom till en av de allra bäst betalda spelarna i världen.

Hans övergång markerar en betydande förändring i hans karriär, där han nu får chansen att avsluta sin fotbollskarriär i en ”lättare liga”, samtidigt som han tjänar otroligt mycket pengar.

2. Neymar (Al Hilal) – 22.8 miljoner kr

Neymar bytte för cirka ett år sedan klubb från Paris Saint-Germain mot Al Hilal i Saudiarabien. Med en veckolön på 22,8 miljoner kr, är han nu nummer två när de kommer till de bäst betalda spelarna i världen.

Som vi har sett med flera andra stjärnspelare, lockar Saudiarabien återigen med sina enorma finansiella resurser, och Neymar är ännu ett stort namn som väljer att ta del av dessa möjligheter. Denna övergång ger Neymar en imponerande lön som reflekterar hans globala stjärnstatus och de enorma förväntningar som Al Hilal har på honom att leverera på planen.

1. Cristiano Ronaldo (Al Nassr) – 45 miljoner kr

Precis som vi nämnde i inledningen är Cristiano Ronaldo i skrivande stund världens bäst betalda fotbollsspelare. Med en veckolön på otroliga 45 miljoner kr efter sin övergång till Al Nassr i Saudiarabien, har Ronaldo satt ett nytt tak för vad en fotbollsspelare kan tjäna.

Denna lön reflekterar inte bara hans legendariska status inom sporten, utan också hans värde som en global ikon som kan dra enorm uppmärksamhet till den saudiska ligan.

Vanliga frågor och svar!

Nu ska vi titta närmare på ett par vanliga frågor som många undrar över när det kommer till fotbollsspelare och deras löner:

Hur mycket pengar har Ronaldo?

Det är svårt att veta exakt hur mycket pengar Cristiano Ronaldo har, eftersom hans ekonomi inkluderar inkomster från många olika källor, inklusive löner, sponsoravtal, och investeringar. En uppskattning av Ronaldos nettoförmögenhet (net worth) år 2024 är dock omkring 500 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 5,5 miljarder kronor.

Vad tjänar Ronaldo?

Att exakt veta hur mycket Cristiano Ronaldo tjänar är svårt eftersom hans inkomster troligtvis kommer från ett flertal olika källor. Men som sagt, från hans nuvarande klubb Al Nassr uppges hans lön vara omkring 45 miljoner kronor i veckan. Denna lön gör honom till den absolut bäst betalda fotbollsspelaren i världen.

Hur mycket tjänar Ronaldo i sekunden?

Cristiano Ronaldo tjänar ungefär 75 kronor i sekunden. Detta är baserat på hans enorma lön från Al Nassr. När man bryter ner det till vad han tjänar varje sekund, blir det då ungefär 75 kronor.

Hur mycket tjänar Messi i sekunden?

Lionel Messi tjänar något mindre än Ronaldo, på cirka 15 kronor i sekunden. Detta baseras då på hans lön från Inter Miami, där han får omkring 10 miljoner kr per vecka.

Senaste inläggen

Hur många mål har Ronaldo gjort?

Cristiano Ronaldo är en av de mest kända fotbollsspelarna i världen, berömd för sin fantastiska förmåga att göra mål. Under sin karriär har han spelat för några av världens största klubbarna och representerat sitt land på den internationella scenen ett flertal gånger....

Hur många mål har Messi gjort?

Lionel Messi är en av fotbollens största stjärnor genom tiderna, känd för sina tekniska färdigheter, imponerande snabbhet och enastående förmåga att göra mål. Under sin karriär har han satt många rekord och fascinerat fans världen över med sin skicklighet på planen....

Världens bästa fotbollsspelare genom tiderna – topp 10

Vem är världens bästa fotbollsspelare? När man talar om de bästa fotbollsspelarna genom tiderna, är det nästan oundvikligt att diskussionen snabbt blir känsloladdad. Fotboll är mer än bara en sport - det är en passion som förenar och även delar folk. Varje...

Anyfin recension

Anyfin är en tjänst som hjälper dig att sänka räntan på dina befintliga lån och krediter. Genom att erbjuda ett enkelt sätt att omförhandla dina skulder kan Anyfin hjälpa dig att minska dina månadskostnader och få bättre kontroll över din ekonomi. I den här...

Ponzibedrägeri – allt du behöver veta

Ponzibedrägerier är en typ av lurendrejeri som har funnits i över hundra år och fortfarande påverkar människor idag. Namnet kommer ifrån Charles Ponzi, som var en italiensk immigrant i USA som lurade många människor på deras pengar. Vad är ponzibedrägeri?...

Uppdatera Android

Att uppdatera din Android-enhet är viktigt för att den ska fungera så bra som möjligt. Uppdateringar innehåller ofta nya funktioner, förbättringar och lösningar på problem som kan göra din enhet snabbare och smidigare att använda. I den här guiden kommer vi att visa...

Föra över bilder från iPhone till PC

Att föra över bilder från din iPhone till en PC kan göras på olika sätt, beroende på dina preferenser och vilken teknik du vill använda. I denna guide kommer vi att gå igenom de olika metoderna du kan använda för att överföra dina bilder, så att du smidigt kan få dem...

Om oss

På DUA delar vi passionen för kunskap och nyfikenhet. Vår redaktion består av skribenter med expertis inom många olika ämnen, från ekonomi till kultur. Vårt mål  är att erbjuda djupgående och informativa artiklar som väcker nyfikenhet och berikar sinnet.